Снимка: БулфотоПолицията проведе масирана специализирана акция в Бургаско.В резултат на проведената

...
Снимка: БулфотоПолицията проведе масирана специализирана акция в Бургаско.В резултат на проведената
Коментари Харесай

Задържаха трима при специализирана полицейска акция в Бургаско

Снимка: Булфото

Полицията организира масирана профилирана акция в Бургаско.

В резултат на извършената едноседмична операция от чиновници на ОДМВР – Бургас и Районните ръководства в региона за владеене и разпространяване на опиати в регионите към образователните заведения, са арестувани 3 души. Иззети са голям брой разнообразни по тип и грамаж наркотични субстанции. Образувани са  6 бързи производства и 4 преписки, написа burgas24.bg.

Сред най-характерните случаи са:

Задържан е 37-годишен престъпно проявен мъж от бургаския квартал " Сарафово ". Той е спрян за инспекция към 22.25 ч. на 2 октомври в ж.к. " Меден рудник " до бл. 131, до момента в който карал лек автомобил " Тойота Карина ", с бургаска регистрация. Тестван е за приложимост на алкохол и наркотични субстанции. Тестът за опиати  е бил позитивен за приложимост на амфетамин и метамфетамин. При осъществената инспекция е открит плик с бяло кристалообразно вещество – метамфетамин.

Задържан е 20-годишен мъж от руенското село Ръжица, ръководещ л.а. " БМВ 530 Д ", с бургаска регистрация, след употреба  наркотични субстанции -метамфетамин и амфетамин. С автомобила се превозвали още двама мъже -  на 22-години от айтоското село Черна могила и 19-годишен мъж от руенското село Ръжица. В 19-годишния са открити три свивки с бяло кристалообразно вещество – метамфетамин, който дружно с лидера на автомобила са арестувани за период до 24 часа. След освобождението му от ареста 19-годишният мъж е отишъл да прибере л.а. " БМВ ", от мястото, където автомобилът е бил спрян след стартиралата полицейска инспекция. Служителите на реда обаче го тествали за приложимост на наркотични субстанции, като пробата за опиати е отчел позитивна приложимост на метамфетамин и амфетамин. 19-годишният мъж отказал да даде кръвна проба за химичен разбор, като още веднъж е арестуван за период до 24 часа.

 

При редом течащите инспекции за шофиране на пътно транспортно средство след приложимост на наркотични субстанции са открити общо 8 случая. Водачите са на възраст от 19 до 44 години. Двама от водачите - бургазлия на 22 години с л.а. " Мерцедес " и 44-годишен помориец с л.а. " Фолксваген Голф " са дали позитивен тест за приложимост на кокаин. Положителен за приложимост на кокаин, само че и на амфетамин и метамфетамин е теста на 21-годишен бургазлия, управлявал л.а. " Фолксваген Туран ". Трима водачи са открити да карат след приложимост на амфетамин и метамфетамин и двама след приложимост на канабис. Спрямо арестуваните по всички бързи производства са повдигнати и предявени обвинявания от Районните прокуратури в Бургас и Айтос, а по отношение на две от лицата към този момент има постановени санкции от Районен съд – Айтос.

В други три случая водачите на коли отказали да бъдат тествани за приложимост на опиати, като са глобени с санкция в размер на 2 000 лева и лишаване на свидетелството за правоуправление за период от 2 години.

За седмицата чиновниците от бранш " Пътна полиция " при ОДМВР – Бургас са провели профилирана полицейска интервенция по сигурност на придвижването, включваща няколко посоки - съблюдаване на условията за скоростен режим, спазване на пътната маркировка от велосипедисти и пешеходци и лишаване преимуществото на пешеходци, пресичащи по пешеходни пътеки.

На територията на Бургас – град са установени 654 нарушавания на скоростта. От тях в 12 случая превишената скорост е над 50 км./ч. - водачите ще бъдат глобени с отнемане от правоуправление и парична санкция, последваща законовите инструкции за надвишената скорост. С санкция в размер на 30 лева са глобени девет велосипедисти, като две са главните нарушавания, осъществявани от тях: ръководство на велосипед без съоръжение и прекосяване през зони за пешеходци без велосипедиста да избутва велосипеда / най-много ул. Александровска " и ул. " Богориди " /. За непреминаване на указаните за задачата места за седмицата в Бургас са глобени 14 пешеходци, а трима водачи на коли са осъдени за лишаване преимуществото на пешеходец.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР